BORNEM – Transportbedrijf Waastrans uit Bornem is overgenomen door sectorgenoot Trade & Transport Corporation (TTC) uit Kruibeke. Waastrans zet zijn activiteiten in Bornem verder.

TTC is gespecialiseerd in Benelux-transport van elektrotechnisch installatiemateriaal en wit- en bruingoed. Waastrans focust op het transport van stukgoed, verhuizingen en de bijhorende opslagactiviteiten. Het Bornemse bedrijf beschikt over een wagenpark van een twintigtal voertuigen en een opslagplaats van zo’n 1.500 m² voor opslag in rekken. Waastrans boekte in het voorbije jaar een omzet van ongeveer 3,5 miljoen euro.

Synergieën

Voor TTC is dit de vijfde overname in zijn 18-jarig bestaan. “We waren vooral geïnteresseerd in het personeel en de activiteit van Waastrans. We zagen een mogelijkheid om een beroep te doen op Waastrans tijdens piekmomenten bij TTC en anderzijds ook enkele synergieën door te voeren met het netwerk van TTC. Waastrans zal eveneens een beroep doen op TTC indien het eigen netwerk op bepaalde momenten onvoldoende blijkt. Concreet zal Waastrans als bedrijf in Bornem naast TTC blijven bestaan. Er is geen sprake van een fusie”, zegt Jef Bauwens, afgevaardigd bestuurder van TTC.

Na de overname van Waastrans stelt TTC in totaal ongeveer 170 mensen te werk, inclusief een tiental vaste onderaannemers. De vloot telt nu 115 voertuigen en het omzetcijfer bedroeg in 2017 15,4 miljoen euro.