ZennegaWaterwegen en Zeekanaal NV werkt volop aan de uitbouw van de woonbotenzone langs het Netekanaal in Lier ter hoogte van het stadsontwikkelingsproject Hoge Velden. Tussen de Spekkestraat en de Posthoornstraat vernieuwt W&Z de oever om plaats te maken voor tien woonboten.

De nieuwe oever komt verder landinwaarts zodat de voorbijvarende schepen nog gebruik kunnen maken van de volledige breedte van het Netekanaal. De oplevering van de infrastructuurwerken is gepland voor midden 2015. Als alles loopt zoals gepland, zouden de tien woonboten er vanaf 1 september 2015 mogen liggen.

Om zo’n felbegeerde plaats in de wacht te slepen, moeten eigenaars van woonboten wel een concessie in de wacht zien te slepen. Daarvoor kan worden geboden van 14 oktober tot 14 november. Er is plaats voor 5 grote woonboten (tussen 36 en 52 meter lang) en 5 kleine woonboten (tussen 28 en 2-36 meter lang). Commerciële vaartuigen krijgen in deze zone geen plaats.

Na het afsluiten van de biedingsprocedure krijgt de kandidaat die het hoogste bod heeft uitgebracht (het minimum is 6.000 euro) als eerste de kans om binnen de twee maanden een concessie-overeenkomst af te sluiten.