Kaja Van den Acker van boetiek Rokani mag zich voortaan Vriendelijkste Handelaar van de gemeente Heist-op-den-Berg noemen. De zaak aan de Goorweg in Pijpelheide kreeg van de vele klanten een klantvriendelijkheidsscore van 9,82 op 10. De awards voor Vriendelijkste Handelaar zijn een initiatief van Handelgids.be dat via deze verkiezingen klantvriendelijkheid onder de aandacht wil brengen. Heist-op-den-Berg is als derde vriendelijkste gemeente van de provincie Antwerpen uitgeroepen. De eervolle titel gaat volgens Handelsgids.be naar Westerlo.

Kaja Van den Acker opende boetiek Rokani drie jaar geleden. “Ik heb geen personeel. Klanten komen dus telkens hetzelfde gezicht tegen en ik probeer dan ook eerlijk met hen om te springen bij het geven van kledingadvies”, zegt de 28-jarige ondernemer. Ze gaat zo interieurzaak Mooi van Nathalie Meulenbergs voor. Met 9,5 op 10 eindigde de zaak uit de Bergstraat op de tweede plaats. DJeans, de winnaar van vorig jaar, vervolledigt het podium. De jongerenboetiek van Wim Mollen uit de Postweg behaalde de derde plaats met een score 9,39 op 10.

De verkiezing is gebaseerd op de mening van klanten. Een jury komt er niet aan te pas. “Klantvriendelijkheid is het belangrijkste stokpaardje voor een kmo en het kost niets”, zegt zaakvoerder van Handelgids.be Luc Verheyden. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige kmo’s en wilde dit in een positieve richting sturen om hen te helpen. Om het onder de aandacht te brengen, heb ik de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar gelanceerd.”