Slagerij Devroye.

Handelsgids.be organiseerde net als vorig jaar per gemeente de verkiezing van de vriendelijkste handelaar. In Mechelen ging de prijs naar Benny en Heidi van Slagerij Devroye op de Oude Antwerpsebaan 129.

Handelsgids.be zet vriendelijke handelaars graag in het zonnetje. Naast service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie staat klantvriendelijkheid op de eerste plaats bij kleinhandelaars. Zaakvoerder van Handelsgids.be Luc Verheyden: “Het is het belangrijkste stokpaardje voor een kmo en het kost niets. Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag bij sommige kmo’s en wilde dit hekelen om hen te helpen. Daarom heb ik de verkiezing van de Vriendelijkste Handelaar gelanceerd.”

Verkozen worden, betekent volgens Luc Verheyden veel voor een handelaar, want de erkenning geeft vertrouwen en trekt nieuwe klanten aan. “Want welke klant wordt nu niet graag vriendelijk behandeld?” De vriendelijkste handelaars van 2016 ontvingen een Award die ze in hun zaak kunnen tentoonstellen. Verder kregen de winnaars 500 euro extra reclamebudget op www.handelsgids.be. Wie tweede eindigde, kreeg 300 euro en voor de derde plaats was er 200 euro.

De prijzen van regio Mechelen werden uitgereikt in Hof Van Coolhem in Puurs. De vriendelijkste handelaar van Mechelen werd Slagerij Devroye, gevolgd door Huis Inge Goderis en ’t Letterke.

In Boom was de eerste prijs voor Lauriks Interieur-Decoratie. Tweede en derde waren Bakkerij Juliens en Bagage. In Bornem waren de prijzen voor Chez Perreke, Bongaerts Juwelier en Garage Aerts Bart bvba en in Duffel voor Haarstudio Anja, Het Kappershoeveke en Joleen.

In Kapelle-op-den-Bos was de vriendelijkste handelaar Bij den Dirk, gevolgd door M-velo en La Maison Pure, en in Londerzeel waren er prijzen voor Sarens M & Zonen, Thermen Londerzeel en Haarmode In. In Niel ging dierenarts Magda Vranckx met de eerste prijs lopen.

In Puurs gingen de awards naar V&V Cleaning Center bvba en naar Schoonheidsinstituut Kito. In Rumst waren de vriendelijkste handelaars Vip Nails, Regali Per Tutti en Lambrechts Franci bvba. Kaatigo bvba werd uitgeroepen tot vriendelijkste handelaar van Sint-Amands.

In Sint-Katelijne-Waver werden prijzen uitgereikt aan Brasserie Mezzo bvba en De Bloemenloods en in Willebroek waren er prijzen voor Kapsalon Sonja en Jan Cleirbout. Zemst sluit de rij met de vriendelijke handelaars Shinzo, Lingerie Jeannine en Hair Studio Peter.