Vriendelijkste handelaars in de bloemen

De vriendelijkste handelaars en gemeenten van de regio Mechelen-Aarschot werden gehuldigd in het Kasteel van Nieuwland in Aarschot. De awarduitreiking is een initiatief van de portaalsite voor KMO’s Handelsgids.be uit Diest.

“Wat zijn de troeven van een kleine zelfstandige? Naast service en vakkennis, kleinschaligheid en specialisatie, staat vriendelijkheid op de eerste plaats”, zegt Luc Verheyden van Handelsgids.be. “Wij willen dit meer onder de aandacht brengen want vriendelijkheid is een erg belangrijk aspect van ondernemen.”

De awards werden toegekend op basis van de mening van de klanten. “Alle deelnemers aan de Eindejaarsactie 2014 kregen de mogelijkheid om punten te geven aan de handelaar waar ze hun deelnemingsformulier kregen. De hele verkiezing is dus gebaseerd op de mening van de klanten zelf, en niet op de mening van enkele buitenstaanders zoals mistery shoppers die 10 minuutjes langsgaan, of een jury. De klanten weten het natuurlijk het best en ervaren het een heel jaar.”

Een handelaar moest minstens 100 quoteringen krijgen om Vriendelijkste Handelaar van de gemeente te kunnen worden.

Dit zijn de vriendelijkste handelaars van hun gemeente: ’t Schoonheidsatelier uit Heist-op-den-Berg, Lingerie Jeannine uit Zemst, Slagerij Devroye uit Mechelen, Schoonheidsinstituut en nagelstudio Nadine uit Nijlen, Esthetiek Engels uit Putte en Naaishop Lief uit Sint-Katelijne-Waver.

Putte werd uitgeroepen tot vriendelijke gemeente van de provincie Antwerpen. Deze award werd in ontvangst genomen door schepen Bart Lambrechts en burgemeester Chris De Veuster.