Rudy Smets en zijn vrouw van Zwitsers Eethuis Bärgli mogen zich voortaan de Vriendelijkste Handelaar van de gemeente Nijlen noemen. De zaak aan de Stationssteenweg in Kessel kreeg van de vele klanten een klantvriendelijkheidsscore van 9,6 op 10. “We zijn aangenaam verrast en danken dan ook iedereen die op ons gestemd heeft”, aldus Rudy Smets. Burgemeester Paul Verbeeck en schepen van middenstand Griet Van Olmen reikten de award uit.

De awards voor Vriendelijkste Handelaar zijn een initiatief van Handelgids.be dat via deze verkiezingen klantvriendelijkheid onder de aandacht wil brengen. De verkiezing is gebaseerd op de mening van klanten. Een jury komt er niet aan te pas. “Klantvriendelijkheid is het belangrijkste stokpaardje voor een kmo en het kost niets”, zegt zaakvoerder van Handelgids.be Luc Verheyden. “Ik stoorde mij dikwijls aan het onvriendelijk gedrag van sommige kmo’s en wilde dit in een positieve richting sturen om hen te helpen.”

Kapsalon Joly uit de Retsestraat in Nijlen strandde met een klantvriendelijkheidsscore van 9,57 op 10 nipt op de tweede plaats. ’t Wit Huys vervolledigt de top drie. De brasserie in de Nijlense Kerkstraat kreeg van de klanten een tevredenheidsscore van 9,46 op 10.