Vrachtwagens beboet in centrum Willebroek

controleBedrijven in en om Willebroek doen er goed aan hun leveranciers op de hoogte te brengen van de juiste aanrijroutes om hun bedrijf te bereiken. De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde zopas controles uit in de dorpskern van Willeboek, en daarbij werden heel wat vrachtwagenchauffeurs beboet.

De controles op zwaar vervoer werden uitgevoerd in de Dokter Persoonslaan en de Dendermondsesteenweg in Willebroek.

De kern van Willebroek is niet toegelaten voor voertuigen met een massa in beladen toestand van meer dan 3,5 ton.  Uitzonderingen hierop zijn De Lijn, voertuigen die moeten laden en lossen en landbouwvoertuigen.  Toch rijden maar al te vaak voornamelijk buitenlandse chauffeurs op GPS het centrum van Willebroek in.

In totaal werden 11 vrachtwagens uit het verkeer gehaald en gecontroleerd op het August Van Landeghemplein. 5 Belgische vrachtwagens en 1 Spaans voertuig waren volledig in orde.  Zij moesten leveren in het centrum.

1 Roemeense en 1 Poolse chauffeur mochten onmiddellijk 55 euro betalen, aangezien ze probeerden om via de Dendermondsesteenweg door het centrum hun bestemming te bereiken.  Zij werden teruggestuurd naar de A12.

1 Nederlandse chauffeur, die eveneens zonder geldige reden door het centrum reed, mocht naast de 55 euro nog eens 220 euro betalen voor inbreuken op de dagelijkse rust.

Een Belgische chauffeur van een bedrijf uit Willebroek, die een container met afval vervoerde, maakte het volgens de politie wel erg bont.  Hij mocht dan wel laden en lossen in het centrum, maar dekte zijn lading niet af.  Toen de bestuurder zijn voertuig verplaatste, vloog er plastiek op de rijbaan.  De chauffeur beweerde dat hij slechts een kort stuk moest rijden. Bij een doorgedreven controle op de rij –en rusttijden stelden de inspecteurs vast dat de chauffeur reed zonder zijn bestuurderskaart.  Bovendien was de keuring van het voertuig vervallen. De onfortuinlijke chauffeur mag zich verwachten aan een boete van 2.475 euro.

In totaal werd er voor 2.915 euro geverbaliseerd. Alle chauffeurs legden een negatieve ademtest af.

“De actie zwaar vervoer van de Lokale Politie Mechelen-Willebroek werd uitgevoerd in het kader van het verkeersactieplan en ook in de nabije toekomst zullen dergelijke acties gevoerd worden”, benadrukt burgemeester Eddy Bevers van Willebroek.