Voorzitterswissel bij LON Zuiderkempen

janscheirsMarc Van der Borght heeft afscheid genomen als voorzitter van het Lokale Ondernemersnetwerk Zuiderkempen van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. De nieuwe voorzitter van de afdeling is Jan Scheirs, CEO van VSE Technologies uit Heist-op-den-Berg.

Marc Van der Borght, zaakvoerder van HEPO uit Heist-op-den-Berg, leidde de lokale Voka-afdeling, met de gemeenten Heist-op-den-Berg en Putte, gedurende vijf jaar. Jan Scheirs, die de voorzittershamer van hem overneemt, zetelt al heel wat jaren in het bestuur van LON Zuiderkempen. Daarnaast zit hij ook in de raad van bestuur en de algemene vergadering van Voka – Vlaams Economisch verbond (VEV). Hij is tevens CEO van VSE Technologies, dat gevestigd is aan de Liersesteenweg in Heist-op-den-Berg.

Scheirs wil als LON-voorzitter de lijn van zijn voorganger verderzetten en versterken. “We hebben de voorbije jaren sterk ingezet op lokaal netwerken. Dat moeten we blijven doen, maar ook met de nodige inhoudelijke insteken die onze ondernemers versterken”, aldus Jan Scheirs. “De afstemming onderwijs – arbeidsmarkt en aandacht voor STEM zijn belangrijke topics om onze regio op de kaart te blijven zetten en onze ondernemingen te voorzien van voldoende kwaliteitsvolle medewerkers.”

Jan Scheirs ziet heel wat mogelijkheden voor de ondernemingen in de regio. “Met de ontwikkeling van extra bedrijfsruimte op Klein-Boom in Putte en aan de Knotwilgenweg wil onze regio zich sterk profileren. We liggen centraal tussen E19, E313 en E314, maar de wegen naar die snelwegen zijn verzadigd en niet aangepast aan bedrijfsvervoer. Ook onze verbinding met Mechelen moet via een optimalisering van de oost-west-mobiliteit veel beter.” Scheirs wil tevens inzetten op zaken die misschien sneller kunnen worden aangepakt, zoals een bedrijfsvriendelijk lokaal beleid. “We moeten de politieke situatie in Putte blijven opvolgen. Politici zijn verkozen met een duidelijke opdracht die de lokale gemeenschap, waartoe ook het bedrijfsleven behoort, ten goede moet komen.”

Zijn bedrijf VSE Technologies profileert zich als de technische specialist in lasoplossingen voor industrie, scheepsbouw, staalconstructies en andere omvangrijke projecten. Naast de hoofdzetel in Heist-op-den-Berg heeft VSE Technologies een vestiging in Utrecht. Jan Scheirs won met zijn bedrijf in 2012 de provinciale prijs Excellente Onderneming.