MECHELEN – Er wordt verder werk gemaakt van de praktische invulling van de eengemaakte Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Tijdens de eerste raad van bestuur van de fusiekamer werd Jan Scheirs (49), CEO van VSE Technologies in Heist-op-den-Berg, aangeduid als voorzitter. Renilde Craps (58) werd benoemd tot gedelegeerd bestuurder van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen.

De nieuwe fusiekamer telt 45 medewerkers en wil de stem en ruggensteun zijn van de 2.800 aangesloten bedrijven uit de veertig steden en gemeenten in het werkingsgebied. Deze bedrijven staan samen voor meer dan 100.000 voltijdse arbeidskrachten en een toegevoegde waarde van meer dan vijftien miljard euro aan de Vlaamse economie.

“Dit zijn maar enkele tot de verbeelding sprekende cijfers die de economische sterkte van de regio Mechelen-Kempen onderstrepen. Als Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen willen we de bedrijfswereld ten volle ondersteunen, zodat die het aanwezige potentieel verder succesvol kan ontginnen en deze regio in de toekomst nóg sterker op de economische kaart kan plaatsen”, zegt Jan Scheirs, sinds maandag officieel voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Hij was al sinds begin 2016 voorzitter van Voka – KvK Mechelen. Scheirs staat aan het hoofd van VSE Technologies, een bedrijf uit Heist-op-den-Berg dat gespecialiseerd is in lasoplossingen.

Renilde Craps, de nieuwe gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, was sinds het voorjaar van 2016 gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Kempen, nadat ze een jaar eerder als directeur Diensten aan boord was gekomen bij de Kempense werkgeversorganisatie. Voorheen was ze werkzaam bij KU Leuven, SCK en VITO en ze was tevens directeur van Flanders Drive.

Duurzaam

“De eengemaakte Kamer benadrukt onze open houding naar vernieuwing, net als ons besef van de opportuniteiten die dit onze leden-bedrijven oplevert. Samen met hen gaan we voor economische groei en meer welvaart”, zegt Renilde Craps. “Die doelstellingen gaan hand in hand met onze focus op duurzaam ondernemen en ons streven naar duurzame relaties, zowel met onze leden als onze diverse stakeholders uit onder andere het politieke leven, het onderwijs en de onderzoekswereld. Onze aangesloten ondernemingen staan centraal. Door matchmaking tussen Kempense en Mechelse ondernemers kunnen we hun netwerk laten groeien en zelf nog meer toevoegde waarde leveren.”