MECHELEN – Zes jonge ondernemers hebben samen hun schouders gezet onder de nieuwe co-werkplek Wagenoord. Daarvoor namen ze de voormalige Festraets garage in Mechelen-Noord onder handen. Het industriële pand vormt voortaan een centraal punt voor verschillende activiteiten.

Sara Feskens, Thomas Van Roost, Jente De Wilde, Mattijs Nackaerts, Kevin Brondel en Michael Bonne zochten elk naar een geschikte kantoorruimte om te delen. Daarbij stootten ze op het industriële pand van de voormalige garage Festraets. “In plaats van dat het pand afgebroken zou worden, hebben we het een nieuwe bestemming gegeven en omgevormd tot een co-werkplek voor jonge ondernemers. Bovendien biedt het ruimte voor een heleboel andere invullingen”, klinkt het bij het zevental.

Drie mogelijkheden

Wagenoord verwelkomt als co-werkplek startende ondernemers, freelancers en eenmanszaken. Het zorgt meteen ook voor een community om aan co-creatie te doen, waarbij ondernemingen elkaar kunnen stimuleren.

Een andere invulling is die van eetbar, waarmee Wagenoord vooral mensen wil samenbrengen. Tijdens de werkweek van ’s middags tot ’s avonds kan je er voor goed eten en gezellige borrels terecht.

Tot slot kan Wagenoord ook als eventlocatie worden ingezet. “Met een totale oppervlakte van 1.500 vierkante meter is er ruimte voor allerhande events. De voormalige garagehal wordt op maat ingericht voor productlanceringen, lezingen, expo’s, rommelmarkten, enzoverder voor maximaal 250 personen”, luidt het. Zelf zal wagenoord vanaf 2018 ook eigen evenementen organiseren.