MECHELEN – In diverse Nederlandse steden is het al superpopulair, maar dan indoor, en vanaf nu kan het dankzij Ontpop ook in de straten van Mechelen: glowgolf.

Het Mechelse Ontpop biedt tal van originele teambuildingactiviteiten aan, en daarbij hoort ook stadsgolf: golfen in de straten van Mechelen, langs de mooiste plekjes van de stad. Daarbij worden originele golfclubs gebruikt, maar wel een lichter balletje. De holes zijn apart: een standbeeld, een brugje, een waterloop of een andere blikvanger in de straten van de Dijlestad.

Ledverlichting

Tot nu toe was dit een activiteit die enkel in de zomermaanden kon worden beoefend, maar daar komt veandering in. Ontpop biedt nu ook glowgolf of led-golf aan. Benny Boydens van Ontpop: “Bij glowgolf draait alles rond de beleving. Zowel de balletjes als de golfsticks en al onze targets zijn voorzien van ledverlichting. Dat geeft een geweldig effect.Zo kan stadsgolf ook tijdens de wintermaanden. Mechelen leent zich daar echt voor.”

In Nederland is glowgolf al populair, maar daar wordt het indoor beoefend op zo’n twintigtal locaties, vaak in een met blacklights verlicht winterdecor. In de straten van een stad zou het nog nooit gespeeld zijn. “Voor zover wij weten, is het outdoor een wereldprimeur”, aldus Benny Boydens.