Volvo Trucks levert aan Belgisch leger

VolvoVolvo Trucks Belgium en Stokota hebben vorig jaar al 16 brandstofwagens aan het Belgisch leger geleverd en mogen er dit jaar nog eens 10 leveren. Dat meldt Truck & Business.

25 van deze aircraft refuelers zijn bestemd voor de luchtmacht en één voor de zeemacht. Bestellingen door Defensie zijn altijd complex en veeleisend. De afdeling Direct Public Sales van Volvo Trucks Belgium is dan ook tevreden met de order.

De brandstofwagens zijn uitgerust met een tankopbouw van Stokota die werd gemonteerd op het chassis van een Volvo FM 6×2 vrachtwagen met een hydraulisch gestuurde naloopas. De tankinhoud bedraagt 18.000 liter, maar er kan ook een aanhangwagen getrokken worden met nog eens 18.000 liter kerosine.

De voertuigen worden ingezet voor de brandstofbevoorrading van de C130’s, de Alpha Jets, de F16’s en andere vliegtuigen. Het voertuig dat aan de marinebasis van Zeebrugge is geleverd, is bestemd voor de refueling van de helikopters.

Volvo Trucks Belgium heeft ook dealers in de regio: Volvo Truck Center Mechelen in Duffel, Autovil bvba in Londerzeel en Volvo Truck Center Kampenhout.