Volvo Cars kiest DHL als partner

DHLSupplyChainDHL Supply Chain Benelux zal de opslag en distributie verzorgen van reserve- en aftermarket-onderdelen van Volvo Cars aan Volvo Cars-verdelers in de Benelux. Dat meldt Value Chain. DHL en Volvo Cars ondertekenden zopas een contract voor twee lokale distributiecentra in Mechelen en in het Zuid-Nederlandse Born. DHL levert vanuit deze distributiecentra de onderdelen aan meer dan 110 Volvo Cars-dealers en garages in België, Luxemburg en Zuid-Nederland. Voorheen beheerden een aantal dealers een eigen lokale voorraad, afkomstig uit het regionale distributiecentrum.

Met de DHL Automotive SameDay Solution ontvangen dealers in België, Luxemburg en Zuid-Nederland twee keer per dag binnen de 2,5 uur na bestelling hun gewenste onderdelen. Tevens kunnen de dealers met de DHL Automotive InNight Solution tot het einde van de dag bestellen. DHL bezorgt dit onderdeel de volgende ochtend voor 7.30u. in een afsluitbare ruimte. Retourverzendingen worden meteen mee teruggenomen.

Het Mechelse distributiecentrum voor Volvo Cars wordt ondergebracht in de DHL Supply Chain-campus voor de automotive-industrie in Mechelen. De campus in Holtum Noord, nabij autovalley Born, wordt nieuw gebouwd en ingericht als een site die meerdere autofabrikanten kan bedienen.