crowdfunding3De Voka – Kamers van Koophandel maken van september Crowdfunding Month, met zeven inspiratiesessies rond crowdfunding verspreid over Vlaanderen die (startende) ondernemers willen overtuigen van de voordelen van crowdfunding. De Kamers van Koophandel geloven sterk in deze alternatieve financieringsvorm. Het is volgens hen niet alleen voor startende ondernemers een interessante optie; ook bestaande bedrijven kunnen er baat bij hebben. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen bijt op 8 september de spits van de actie af met een inspiratiesessie voor innovatieve en creatieve ondernemers.

Hoewel crowdfunding ook in België aan een opmars is begonnen, is deze alternatieve financieringsvorm voor vele ondernemers nog onbekend terrein. Een crowdfundingcampagne levert ondernemers volgens Voka alleen maar voordelen op. Via deze weg kunnen ze testen of er echt een afzetmarkt is voor hun product of dienst, reclame maken en geld ophalen om hun project te financieren. Daarnaast kunnen ze door het succes van hun campagne banken en investeerders overtuigen van de slaagkansen van het project.

Met zeven inspiratie- en informatiemomenten op evenveel locaties in Vlaanderen stimuleren de Voka – Kamers van Koophandel Antwerpen-Waasland, Halle-Vilvoorde, Kempen, Leuven, Limburg, Mechelen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen ondernemers om aan crowdfunding te doen.

De deelnemers krijgen een introductie door crowdfundingconsultants van Douw&Koren, die vragen beantwoorden over de werkwijze en de mogelijkheden en ontwikkelingen van crowdfunding in België. Daarnaast komen een aantal ondernemers hun ervaring delen, zoals Kevin Jan Verbesselt, oprichter van Sizable, en Peter Staveloz, zaakvoerder bij iReachm. Tenslotte komen Belgische crowdfundingplatformen en fiscale specialisten van Deloitte Fiduciaire aan het woord.

“De zeven inspiratie- en informatiemomenten, waarvan Mechelen op 8 september de spits afbijt, moeten de ondernemers overtuigen een campagne op te starten”, aldus Frédéric Achten, algemeen directeur Voka – KvK Mechelen. “Vanaf het najaar organiseren de verschillende Kamers crowdfundingateliers om deelnemers voor te bereiden op hun crowdfundingcampagne.”

Wie meer informatie wilt over crowdfunding, kan hier terecht.