Voka Mechelen plant een nieuwe Aziatische handelsmissie

danangVoka – Kamer van Koophandel Mechelen plant een handelsmissie naar Vietnam. Van 28 november tot 6 december helpt deze zakenreis een multisectorale delegatie van ondernemers uit het arrondissement Mechelen daar (meer) voet aan grond te krijgen.

Wanneer Europese bedrijven zich in de afgelopen jaren op de Aziatische markt begaven, keken ze vaak in de eerste plaats naar China. Nochtans is Vietnam op economisch vlak zeker de jongste jaren interessanter geworden. Het land staat voor een markt van 90,4 miljoen inwoners, die een economische groei van 5,6% kent. Verschillende regio’s bieden volgens Voka-KvK Mechelen voor ondernemers uit de regio opportuniteiten in uiteenlopende sectoren:  logistiek en infrastructuur, gezondheidszorg, uitvoer van voedingsmiddelen (Vietnam is de grootste producent van cashew noten en peper), fruit, suiker, rubber, katoen, toerisme, ICT, ruimtevaart, onderwijs, cleantech (waterbevoorrading, waterzuivering, meters, sluitingen, pompen, chemicaliën, filtersystemen) en energie (wind- en waterkrachtenergie).

Een andere troef van Vietnam is de aanwezigheid van hoog opgeleide en goedkope werkkrachten, zeker in vergelijking met China waar de loonkosten stijgen.

Om ondernemingen uit het arrondissement Mechelen toe te laten zich een beter beeld te vormen van deze Zuidoost-Aziatische markt, heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen deze handelsmissie naar vijf zakelijke topsteden in Vietnam uitgewerkt. “Deze zakenreis gaat langs Ho Chi Minh, Danang (met de grootste industriezone van het land), Hoi An, Haiphong en Hanoi. Daar kunnen de deelnemers kennismaken met de Vietnamese zakencultuur en de specifieke mogelijkheden van elk van deze regio’s. Het uitgebreide programma koppelt bezoeken aan lokale bedrijven aan ontmoetingen met potentiële zakenpartners, lokale experten, Belgische expats en vertegenwoordigers van de overheid”, aldus manager International Business Petra Van Bouwelen.
Blikvangers op economisch vlak zijn de geplande bezoeken aan een Belgische onderneming, een lokaal productiebedrijf en de haven van Haiphong. Het volledige programma vindt u hier.

“Als Voka – Kamer van Koophandel Mechelen zetten we volop in op onze regio, ook wat betreft contacten met het buitenland. Deze missie naar Vietnam is daarvan een nieuw voorbeeld. Ondernemen doe je nu eenmaal niet enkel onder de kerktoren, maar ook over de grenzen heen. Alleen zo kan je groeien”, benadrukt algemeen directeur Frédéric Achten.

Bedrijven die deze missie willen vervoegen, kunnen zich tot 30 juli aanmelden bij manager International Business Petra Van Bouwelen op 0476-909 909 of petra.van.bouwelen@voka.be.