Het Lokaal Ondernemers Netwerk Klein-Brabant/Vaartland beet dinsdagavond de spits af van de nieuwjaarsrecepties van de lokale afdelingen van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. Het event vond plaats in het Bezoekerscentrum Duvel Depot in Breendonk.

Tijdens de receptie werd de nadruk gelegd op de vijf prioriteiten van Voka voor 2017:

  • een vennootschapsbelasting van maximum 25%, zonder een meerwaardebelasting
  • extra investeringen in wegeninfrastructuur en een kilometerheffing voor wagens om overbodige verplaatsingen in de spits te ontmoedigen
  • een grote hervorming van het secundair onderwijs met minder richtingen, en domeinscholen en duaal leren in alle technische studierichtingen als antwoord op het watervalsysteem
  • een strenge loon- en energienorm, die dit jaar voor het eerst zal worden toegepast
  • aangepaste wetgeving om optimaal mee te zijn met de digitale revolutie en te komen tot een meer flexibele, snelle en goedkope manier van de organisatie van de arbeid.

Dat Voka graag mee creatief nadenkt over ondernemen, bewees het door tijdens het event mee de schouders te zetten onder ID@Work van Antwerp Management School. Met deze tool wordt gepeild naar de mogelijkheden binnen een bedrijf voor inclusief werk voor personen met een verstandelijke handicap.

Voka-Kamer van Koophandel Mechelen wil alles in het werk stellen om de ondernemers van de regio het komende jaar te ondersteunen, onder leiding van Roel Dockx. Die is na het vertrek van algemeen directeur Frédéric Achten al een tijdje plaatsvervangend CEO-algemeen directeur. Voka-nationaal zal eerstdaags beslissen over zijn definitieve aanstelling.

Onze fotograaf Joris Herregods was aanwezig tijdens het nieuwjaarsevent in Puurs. Kijk snel wie hij op de foto zette.