brasserielefebvre2Op 30 november nodigen Voka – KvK Mechelen en Chambre de Commerce et d’Industrie du Brabant Wallon gezamenlijk ondernemers uit voor een uniek bezoek aan brouwerij Lefebvre in Quenast. Waalse en Vlaamse bedrijven krijgen de kans om niet alleen elkaar te ontmoeten, maar ook een blik te werpen op een familiebedrijf dat al zes generaties lang floreert met onder meer haar bieren Barbar en Hopus.

“Het bedrijfsbezoek dat beide Kamers organiseren, vloeit voort uit een goede onderlinge verstandhouding die intussen enkele jaren geleden al eens een eerste concrete invulling heeft gekregen. Toen gingen beide Kamers samen met een delegatie ondernemers voor een bedrijfsbezoek langs bij het toenmalige L’Oreal in Nijvel”, geeft manager International Business Petra Van Bouwelen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen aan.

Enkele jaren later is de tijd rijp voor een heruitgave, deze keer met de familiale brouwerij Lefebvre in Quenast als gastheer. Brouwerij Lefebvre is opgericht in 1876 en stelt een 40-tal personen te werk. Het bedrijf heeft enkele gekende bieren zoals Barbar, Hopus, Floreffe Blanche de Bruxelles en Manneken Pils. Het exporteert ongeveer 75 procent van zijn volume aan meer dan 50 landen. Het bedrijfsbezoek laat deelnemers niet alleen toe om zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis van de brouwerij en haar groeiverhaal, maar ook nieuwe contacten met Waalse bedrijven te smeden.

In de volgende maanden zal een delegatie van de Chambre de Commerce et d’Industrie du Brabant Wallon op haar beurt deelnemen aan één van de eerste edities van Global Dialogue@Voka. Met dit concept, dat voortborduurt op de succesvolle formule Bar International, wil Voka – Kamer van Koophandel Mechelen ondernemers beter geïnformeerd en voorbereid over de grenzen helpen ondernemen.

Inschrijven voor het bedrijfsbezoek bij Brouwerij Lefebvre kan via deze link.