Zeven bedrijven hebben uit handen van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen het Charter Duurzaam Ondernemen gekregen. Het gaat om BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver, Continental Automotive Benelux uit Mechelen, ODTH afdeling Willebroek, De Bie Printing uit Duffel, Coöperatie Hoogstraten, Iemants uit Arendonk, en Renotec uit Geel.

Sinds 2000 stimuleert de Mechelse Kamer bedrijven om maatregelen die tot een duurzame werking leiden, te implementeren. De voorbije maanden maakten de zeven bedrijven bijvoorbeeld werk van een gezondheidspromotiebeleid, ondersteuning van sociale projecten, relighting met ledverlichting en sensibilisering van en opleidingen rond onder andere ecodriving, ergonomie en EHBO. “Met hun deelname aan een of meerdere cycli van Voka’s chartertraject, hebben vele bedrijven uit de provincie Antwerpen zich de afgelopen jaren vrijwillig geëngageerd om de impact van hun activiteiten te minimaliseren. Samen hebben zij op deze manier duizenden acties gerealiseerd, met een belangrijk effect op zowel het milieu, de veiligheid en werksfeer voor hun medewerkers als de maatschappij”, benadrukt Ludo De Ridder, voorzitter van de evaluatiecommissie.

Aangezien de uitdagingen op vlak van duurzaamheid groot en blijvend zijn, heeft Voka – Kamer van Koophandel intussen al de eerste cyclus van het nieuwe Voka Charter Duurzaam Ondernemen opgestart. In de Mechelse regio hebben verschillende bedrijven, sommigen opnieuw, een intentieverklaring ondertekend om in de komende maanden werk te maken van concrete actiepunten naar duurzaamheid. Het gaat om Antilope Printing uit Lier, BelOrta uit Sint-Katelijne-Waver, ODTH afdeling Willebroek, en daarnaast nog uit Mechelen: Continental Automotive Benelux, OVAM, Technopolis, Volvo Vermant, Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en Willemen General Contractor.