Voka adviseert starters

StartUp Een startende ondernemer zit vaak met heel veel vragen. Om daarop een antwoord te bieden, organiseert Voka – Kamer van Koophandel Mechelen op dinsdag 1 december een info- en adviesmoment. Starters kunnen vragen stellen aan vier experten uit het werkveld tijdens een starterscarrousel. Daarnaast is er ook een panelgesprek met drie getuigenissen van ondernemers.

Starters hebben vragen in overvloed. Dat blijkt tijdens een vooruitblik op het panelgesprek met o.a. Stephanie Goos (Butler Services) en Stefaan Van Damme (Brand-ink). “Als starter kan je tegenslagen niet voorkomen, maar moet je wel blijven geloven in je project”, zegt Stephanie Goos van Butler Services. “De meevallers zullen die tegenslagen snel doen vergeten.”

“Focus! Raak niet verblind door de mogelijkheden die je pad kruisen”, zegt ook Kenny Van Paesschen van ShopWeDo.

Samen met andere ondernemers kunnen de starters terecht bij experten van Deloitte Fiduciaire, SD Worx, Xerius en ING. Hoe verkoop je je idee aan je financiële instelling? Heb je wel een realistisch businessplan? En ben je juridisch wel volledig gedekt? Ben je benieuwd naar je verplichtingen als je met personeel start? En hoeveel kost zo’n werknemer wel niet? Ondernemers die meestappen op deze starterscarrousel zijn een stapje voor op de concurrenten. “Neem uw eigen businessplan, financieel plan, idee of vraag mee”, raadt Myriam Heeremans, manager Projecten van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, aan. “Dankzij deze info- en adviesnamiddag krijg je dan waarschijnlijk wel het antwoord waarnaar je zoekt.”

Deelnemers voor het startersevent zijn welkom om 16 uur. De namiddag wordt om 18 uur afgesloten met een netwerkdrink en een netwerkspel. Inschrijven is verplicht.

Een lijst met starters uit de regio vindt u hier.