BONHEIDEN/MECHELEN – VistaLink heeft de voorbije jaren een sterke groei gekend in Mechelen. Om die te kunnen aanhouden investeerde de expert in visietechnologie 2,3 miljoen euro in een nieuw, modern hoofdkwartier. Dat bevindt zich in de KMO-zone aan de Gestelhoflei in Bonheiden.

VistaLink specialiseert zich in industriële beeldverwerking en ontwikkelt high-end applicaties om productieprocessen automatisch te sturen en te controleren. De eerste jaren van het Mechelse bedrijf verliepen moeizaam, maar vanaf 2013 zorgde een samenwerking met het Italiaanse Antares Vision voor een sterke opmars. VistaLink telt ondertussen 37 medewerkers.

Ceo Stéphane Van hoof: “Daardoor konden we onmogelijk op onze vorige locatie blijven. Een nieuw bedrijfsgebouw drong zich op. Dat moest groot genoeg zijn en voldoen aan alle moderne vereisten.”

Bovendien biedt het nieuwe hoofdkwartier de mogelijkheid voor een verdere uitbreiding. Zo is er achteraan nog 400 vierkante meter vrije ruimte.

Blik op groei en het buitenland

Dankzij de samenwerking met strategische partners als Crest Solutions en Antares Vision heeft het Mechelse bedrijf nu al een sterke internationale aanwezigheid. Met kantoren in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zweden zijn ze samen zelfs Europees koploper in visietechnologie en serialisatieoplossingen. VistaLink heeft echter de ambitie om nog verder te groeien door in te zetten op export en de activiteiten in de buitenlandse filialen uit te breiden.

Stéphane Van hoof: “We willen nog nauwer gaan samenwerken met onze strategische partners. Samen kunnen wij grote internationale spelers met meerdere vestigingen verspreid over Europa bedienen. Internationale spelers krijgen van ons dezelfde oplossing voor hun hele organisatie en toch kunnen ze rekenen op lokale ondersteuning van de diverse vestigingen in hun lokale taal.”