KEERBERGEN – Viswinkel/visrestaurant Vis & Dis opende pas vier maanden geleden, en werd nu al uitgeroepen tot beste starter van Keerbergen.

Begin september was Vis & Dis onze Starter van de Week, en nu behaalde de nieuwe zaak van Tamara Flies en chef Maarten Dereymaeker al de prijs van ‘beste starter-ondernemer van 2017 Unizo BTK – 8ste Memorial Dries De Roover’. De uitbaters ontvingen een beeldhouwwerk van de Heistse kunstenaar Willy Roothooft.

Deze prijs, een privé initiatief van de F.V. Memorial Dries De Roover, werd in het leven geroepen ter nagedachtenis van Dries De Roover die zelf een veelbelovende startende ondernemer was toen hij in 2010 om het leven kwam.

100% inzet

De familie De Roover richtte een fonds op waarmee de jaarlijkse prijs kan worden gefinancierd. Wie in aanmerking wil komen voor winst, mag maximaal drie jaar bezig zijn met zijn/haar zaak en moet zo dicht mogelijk de levenshouding van Dries benaderen: zich 100% inzetten voor de zaak.

De familie kiest in samenspraak met de Unizo-afdeling van Baal, Tremelo en Keerbergen een vijftal genomineerden uit. Daarna volgt een digitale stemronde.

De uitbaters van Vis & Dis zijn erg blij met hun overwinning, en zijn verrast dat ze zo kort na de opening al zoveel stemmen hebben verzameld.

Vis & Dis biedt een keur van lekkers uit de zee. Niet alleen in het eigen restaurant, maar ook in de winkel, waar je al het nodige kan kopen om zelf ook de gerechten uit het restaurant op tafel te toveren.