Vincero Wines haalt omzet van 1 miljoen euro

Jess Van Weert.

Jess Van Weert.

Vincero – wines, de wijnhandel van chef-kok Jess Van Weert van restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg en zakenpartner Koen Peeters, groeit pijlsnel. De omzet zal dit jaar meer dan een miljoen euro bedragen. Vincero Wines is onderdeel van Groep Delicous en specialiseert in levering aan en ondersteuning van horeca. Particulieren kunnen terecht op de webshop, of in de winkel in Oosterlo.

In 2006 opende chef-kok Jess Van Weert zijn restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg. Hij was op dat moment de jongste chef van België, wat hem in prime time tot bij Marcel Van Thilt op Eén bracht. In 2008 volgde de lancering van Feestservice Jess Van Weert, waarbij de kok het gastronomisch restaurant aan huis of op een andere gewenste locatie brengt. Het restaurant, dat in het najaar zijn tienjarig bestaan viert, is ook vandaag nog een groot succes.

Eind 2013 startte Jess, samen met zakenpartner Koen Peeters, Vincero Wines op. Deze wijnhandel specialiseert zich in eigen import en eigen labels. “Onze enorme groei is te danken aan het invoeren en het creëren van eigen labels die op de markt gebracht worden onder het patent Groep Delicious. Zo is er de Sparkling Wine Lux Brut en de eigen wijnlijn Onverwacht. Naar het onverwachte succes van Vincero Wines”, vertelt Jess. “Maar denk ook aan onze Cava MIM, Alquezar of de Ginestet Sauvignon Blanc. Het gaat telkens om eigen wijnen. Gepatenteerd en met eigen ontwerpen voor zowel flesetiket als verpakking.”

Onlangs werden op Domaine de Panery ook nog eens 60.000 flessen rosé gebotteld, exclusief voor Vincero Wines. “Die wijn, undemi d’un litre et demi, won in februari nog een gouden medaille in Orange. Because I’m Happy staat op de fles en dat omschrijft het gevoel als je proeft. Groep Delicious is exclusief invoerder voor België van al de wijnen van Chateau De Panery.”

De omzet van Vincero Wines zal dit jaar 1 miljoen euro overstijgen. “Zoals al gezegd, is dat een onverwacht succes”, besluit Jess. De meest recente degustatie mocht op zo’n 350 bezoekers rekenen.