vils2 VILS uit Mechelen richten een nieuwe vestiging op in Zwitserland om de noden aan degelijke ondersteuning te blijven leveren op het internationale vlak. Oprichters Veerle Soetewey en Ief Leroy spelen hiermee in op de trend dat investeringen steeds meer op internationaal niveau gebeuren. Dat vraagt om een internationale aanpak en ondersteuning.

Zwitserland vormt een uitermate geschikt land voor het bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van installaties en productiegebouwen voor de farma- en biotechindustrie. “Momenteel is het investeringsniveau in de LifeScience Industry in Zwitserland meer dan 10 maal hoger dan in België met miljarden investeringen in voorbereiding en uitvoering”, aldus Veerle Soetewey en Ief Leroy.

Ook de korte afstand tot de hoofdkwartieren is voor de Mechelse oprichters van groot belang. VILS International GmbH opereert dan ook vanuit het kanton Schaffhausen dat op rijafstand van de grote hoofdkwartieren in Basel, Zürich en Zug ligt. Bovendien vormt de nieuwe vestiging een eenvoudige toegang tot de Europese markt voor verdere ondersteuning en ontwikkeling.

Voor de vestiging in Mechelen verandert er niets. Ter ondersteuning van de voortdurende groei kende het team de afgelopen twee jaar nog een flinke uitbreiding. Het team werd uitgebouwd tot meer dan 10 specialisten in process, process-architectuur en projectmanagement.