Villa Tartine is de beste

tartineVilla Tartine uit Puurs heeft de Hospitality Award (voorheen de Horeca Award) gekregen voor de beste Belgische B & B. De bed & breakfast in een verbouwd landhuis in Scheldeland, uitgebaat door Tine Buelens en Filip Vaerewyck, kreeg een uitmuntende beoordeling voor gastvrijheid, klantvriendelijkheid, service en management. “Als ik mijn geluk zou kunnen omzetten in stroom, dan moeten we deze winter niet vrezen voor stroompannes”, zei uitbaatster Tine na de awarduitreiking.

Villa Tartine werd in 2010 plechtig geopend door burgemeester Koen Van den Heuvel van Puurs. Tine en Filip startten met twee gastenkamers, maar al snel bleek dat te weinig. Ook bedrijven waren enthousiast over de mooie, comfortabele kamers, het rustig kader en het warm onthaal.

De uitbaters besluiten uit te breiden en het aantal kamers te verdubbelen. Er wordt begonnen aan een nieuwbouw, maar dan loopt alles mis. Tegen Kerstmis 2011, wanneer Tine hoogzwanger is, de verbouwingen volop bezig zijn en de gasten ontbijten in de privé-woonkamer van het echtpaar, sterft de moeder van Tine en stort een deel van de nieuwbouw in door een winterstorm. Maar het kerstkind maakt veel goed en door een krachtinspanning van de architect en zijn team raakt de verbouwing tijdig klaar. De vier kamers worden bekroond met 4 sterren en begin 2014 opent Villa Tartine zelfs een vijfde kamer.

Gastvrouw Tine en gastheer Filip zijn nu enorm fier dat hun bed & breakfast bekroond is als de beste van België in de categorie B & B en privé-hotels.