Villa Tartine, de Puurse bed & breakfast van Tine Buelens en Filip Vaerewyck, is in de week van 10 juli te zien in het Vier-programma Met vier in bed. De uitbaters bezoeken drie andere B&B’s en de uitzending van 12 juli is gewijd aan Villa Tartine.

Tine en Filip openden hun B&B in 2010. Een voormalige plattelandswoning met schuur werd in fases omgevormd. Het kleine landhuis groeide van twee naar vijf gastenkamers met aparte ontbijtruimte. Het koppel zelf woont samen met hun vier kinderen in de schuur.

De uitbaters droomden er vroeger van om op hun oude dag, als de kinderen het huis uit waren, hun woning om te bouwen tot bed & breakfast. Het lot besliste er anders over. Filip en Tine waren beiden actief in de media: h ij als cameraman, zij als reporter. Hij maakte reportages over heel de wereld, zij werkte mee aan entertainment programma’s  voor de Vlaamse televisie en speelde kleine rolletjes in soaps. Er wordt gefluisterd dat Tine een van de big brother stemmen was in het gelijknamige programma.

De combinatie met een groot gezin was geen gemakkelijke puzzel. Toen het vierde kindje op komst was, werd de moeder (en rechterhand) van Tine plots zwaar ziek. Tine stapte van de ene op de andere dag uit de media om voor haar familie te zorgen. De bed & breakfast werd haar nieuwe toekomst, en met succes. Eind 2014 werd Villa Tartine bekroond met de horeca award van beste B&B van België.

Filip werkt nog steeds fulltime als cameraman. Tine heeft haar handen vol met de B&B en het gezin en speelt nu en dan gastrolletjes, onder andere bij het populaire programma Buurtpolitie.

Ze zijn beiden erg vertrouwd met een job achter de schermen van een televisieprogramma, maar zelf kandidaat zijn was een vreemde ervaring. Tijdens de opnames van Met vier in bed moesten ze af en toe een knopje omdraaien om niet te technisch te denken. “Kritisch zijn en luidop denken, dat wordt verwacht. Dat weet je als televisiemaker en dat probeer je zo goed mogelijk te doen. Maar als uitbater zelf bedjes geven en beoordeeld worden, tja, daar kennen ook wij de juiste handleiding niet van”, lacht gastvrouw Tine.