Villa Clementina op Libelle tv

Foto Ann De Wulf

Foto Ann De Wulf

Libelle zet elk jaar tien weken lang straffe madammen in de kijker die zich inzetten voor een bijzonder project. Dit jaar gaat de reeks Vrouwen met een missie van start op 4 september, zowel in Libelle als op Libelle tv. De televisiezender brengt een warm portret van de geëngageerde dames die hun project tonen en vertellen over hun engagement.

De eerste in de reeks is Katia Verhaeren van Villa Clementina uit Zemst. Dit is een kinderdagverblijf waar 22 kinderen van 0 tot 6 jaar worden opgevangen. Het bijzondere eraan is dat het gaat om kinderen met en zonder beperkingen. 15 kindjes hebben geen beperking, de 7 andere wel. Ook kleintjes met een ernstige meervoudige beperking zijn welkom. De kinderen verblijven in het ouderlijk huis van Katia Verhaeren in een huiselijke groene omgeving met kinderboerderij waar ook hippotherapie beschikbaar is. “We hebben ook nog plannen voor een therapeutisch zwembad en een belevingstuin”, zegt Katia Verhaeren.

Libelle en Libelle tv maken deel uit van Sanoma Media Belgium nv, gevestigd in Mechelen. De nichezender Libelle tv ging van start op 15 augustus 2013 en bereikt momenteel anderhalf miljoen kijkers per maand. De zender behoort tot het basispakket van Telenet. Bekende presentatoren zijn o.a. Ilse van Hoecke, Wim Ballieu, Ilse D’hooge en Elke Van Mello. De nieuwste aanwinsten zijn Kim Gevaert en Tia Hellebaut en styliste Lien Degol.