SCHELLE – Onder impuls van ontwikkelaar Quest For Property breidt retailpark A12 Shopping in Schelle uit. Er komen vijf nieuwe zaken en een co-working ruimte bij.

“Er is niets statisch aan het managen van een retailpark. Retail betekent een constante beweging. De klant vertoont een veranderend koopgedrag waarop je moet blijven reageren”, zei Bruno Janssens, Managing Director van Quest for Property, in 2011, en bij A12 Shopping beweegt er wel degelijk het een en ander. Het retailpark verwelkomt HEMA, ICI Paris XL, Leonidas, Panos en Proximus. Er zijn nu ook gemeubelde kantoorruimtes die als co-working space bestemd zijn voor de retailers en hun medewerkers.

In de beginperiode in 2003 was er op A12 slechts één zaak: een meubelwinkel. “De fundamenten van de locatie waren nochtans goed”, aldus Bruno Janssens. “De gebouwen waren van prima kwaliteit, er was voldoende parking en we geloofden sterk in een groot klantenpotentieel.” Decathlon was de eerste nieuwe zaak die er opende, en aanvullende retailers werden vervolgens zorgvuldig uitgekozen om het aanbod te vervolledigen tot een gediversifieerd winkelpark van zo’n 30 000 m².

Zowel H&M als Standaard Boekhandel openden op A12 shopping hun eerste Belgische perifere vestiging. Nike trad uit zijn comfortzone door er een eerste Factory Store te openen buiten het netwerk van outlet-parken.

Extra tewerkstelling

Bij de vaste waarden sluiten zich nu de vijf nieuwe retailers aan. “De herontwikkeling heeft tewerkstelling met zich meegebracht voor in totaal meer dan 150 full-time werknemers bij de retailers op A12 Shopping. Dat geeft een grote voldoening”, aldus Janssens. “Vandaag willen we als ontwikkelaar en investeerder consumenten nog meer comfort bieden en zetten we 100% in op beleving in een duurzaam gebouw.”

De nieuwste uitbreiding van A12 Shopping wordt officieel ingewijd op 14 december.