topemployersKuehne + Nagel, HeidelbergCement Belgium (de groep waartoe Inter-Beton behoort), Ordina, t-groep en Wolters Kluwer Belgium, die alle vijf een vestiging hebben in Mechelen, mogen zich Top Employer 2016 noemen.

54 Top Employers ontvingen een officieel certificaat voor hun goed werkgeverschap. Dat zijn er 15% meer dan in 2015 toen 47 werkgevers dit certificaat ontvingen. Zij mogen hun HR-beleid in de verf zetten, want zij slaagden voor een streng onderzoek.

Kuehne + Nagel Belgium behaalde de titel voor het tweede opeenvolgende jaar (net als Ordina, t-groep en HeidelbergCement). “We zijn heel blij dat we een officiële erkenning krijgen als toonaangevend werkgever”, aldus Kuehne + Nagel. “Het certificaat wordt uitsluitend toegekend als het bedrijf voldoet aan een strikte standaard.”

Kris Monnens, HR Director Kuehne + Nagel BeLux: “Bij Kuehne +Nagel  zijn we constant bezig met het verbeteren van ons human resources management en de employer branding. We zijn bij dat de audit onze werkwijze heeft bevestigd.”

Al sinds 1991 erkent het Top Employers Institute bedrijven met een kwaliteitsvol HR-beleid. Wie het certificaat wil behalen, wordt grondig gescreend en geaudit. Top Employers Institute gaat na wat werkgevers hun werknemers bieden op het vlak van opleidingskansen en doorgroeimogelijkheden, bedrijfscultuur en interne communicatie. Basis van het onderzoek vormen een 100-tal vragen over HR best practices. Belangrijke thema’s zijn opleiding, onboarding, bedrijfscultuur, HR-strategie, talentstrategie en interne communicatie. De onderneming moet de vragen niet enkel beantwoorden, maar ook grondig documenteren. Zo kan het Top Employers Institute ze op hun betrouwbaarheid checken. Op basis van de resultaten wordt berekend of het bedrijf aan de voorwaarden voldoet om zich een jaar lang Top Employer te noemen.

Het onderzoek bij de gecertificeerde bedrijven bracht een paar interessante HR-tendensen aan het licht. Zo blijkt onboarding of de integratie van nieuwe medewerkers een uitdaging. De Top Employers hanteren daarvoor verschillende opleidingsvormen: on-the-job opleidingen, soft-skills trainingen, conferenties en workshops zijn vandaag populair. Een ander aandachtspunt is netwerken binnen het bedrijf. Interne contacten worden vooral gestimuleerd via informele bijeenkomsten met de directie, sport- en andere sociale evenementen, en een online chat. Werknemers krijgen ook de kans om feedback te geven.