Vier weken herstellingswerken in Rupeltunnel

RupeltunnelA12Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van maandag 2 tot en met zaterdag 28 november herstellingswerken uit in de Rupeltunnel op de A12 in Boom. De werken gebeuren enkel op werkdagen ’s avonds en ’s nachts (tussen 20 uur en 6 uur) om de hinder voor het verkeer  zo veel mogelijk te beperken. De eerste twee weken is de tunnel ’s nachts afgesloten richting Antwerpen, de weken nadien is de tunnel ’s nachts afgesloten richting Brussel. Het verkeer volgt plaatselijk een omleiding. Overdag blijft de tunnel steeds open in beide richtingen.

De herstellingswerken die zullen plaatsvinden, zijn erg divers. Zo worden brandhaspelkasten vernieuwd, worden beschadigde wandpanelen hersteld en wordt beton aan de wanden hersteld. Daarnaast worden er ook een aantal afwateringsbuizen en roosters vernieuwd en worden er twee kooiladders geplaatst in het tunnelgebouw. Ook zijn er beperkte verfraaiingswerken voorzien aan het dienstgebouw.

Van 2 november tot en met 14 november wordt er gewerkt in de richting van Antwerpen. Het verkeer wordt omgeleid via afrit Willebroek en de N177. Van 16 november tot en met 28 november wordt er gewerkt in de richting van Brussel. Het verkeer wordt dan omgeleid via afrit Boom en de N177.