Vier start-ups geselecteerd voor nieuwe fase Telenet Kickstart

Happs.

Happs.

Na een intens acceleratorprogramma evalueerde een professionele jury zeven start-ups van Telenet Kickstart, powered by Idealabs op basis van hun vooruitgang, ambities en potentieel. Vier van hen – Cumul.io, Happs, Hey Hey Apps en Spionkop – werden geselecteerd voor het groeiprogramma waarbij ze tot eind juni verdere begeleiding krijgen en kunnen rekenen op een financiële duw in de rug van om hun start-up verder uit te bouwen tot een bedrijf, dankzij een converteerbare lening van 50.000 euro.

In juni 2015 kondigde Telenet zijn vernieuwd acceleratorprogramma aan: Telenet Kickstart, powered by Idealabs. Voor deze editie ging Telenet opnieuw in zee met Idealabs om digitaal ondernemerschap te stimuleren in Vlaanderen. Uit 188 volwaardige inzendingen werden 25 kandidaten weerhouden. Van deze 25 weerhield de jury acht start-ups voor het acceleratorprogramma. Ze kregen hierbij elk een financiële injectie van 25.000 euro (seed funding), kantoorruimte, begeleiding en pitch trainingen. Bovendien konden ze een beroep doen op een uitgebreid netwerk van ervaren ondernemers en 35 mentoren van Telenet en partnerbedrijven. Tijdens dit acceleratorprogramma konden de start-ups hun idee uitwerken tot MVP, een minimum viable product, dat klaar is om uitgebreid getest te worden op de markt.

Na een intensief begeleidingstraject van vier maanden stelden 7 start-ups zich kandidaat voor het growthprogramma. Tijdens de finale demodag werden de start-ups geëvalueerd op hun vooruitgang en hun ambitie om de komende maanden door te groeien. Elke start-up kon nog een laatste keer pitchen voor een tienkoppige jury met vertegenwoordigers van Telenet, Idealabs en experten in marketing, business planning, team management, en start-up investeringen.

De jury legde een sterke focus op de evolutie van het product en het business plan, net als de capaciteiten van het team.

Er werden vier finalisten geselecteerd: Cumul.io, Happs, Hey Hey Apps en Spionkop. Zij kunnen hun bedrijf van midden februari tot eind juni verder ontwikkelen tijdens het groeiprogramma. In deze tweede fase van het Telenet Kickstart-programma zullen de start-ups hun MVP valideren en uitbouwen tot een product, hun team uitbreiden en de eerste klanten en gebruikers optekenen. Gedurende het programma van vijf maanden komt elke week een ander deelaspect van hun bedrijf – zoals onder meer marketing, finance en product management – aan bod. De ondernemers zullen dagelijks ondersteund en uitgedaagd worden om hun versnelde groei verder te zetten. Ze worden hierbij dan elk ondersteund met een bijkomende 50.000 euro in de vorm van een converteerbare lening.