voka mechelenDrie awards reikt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen op 18 september uit in Utopolis Mechelen: de Award Internationaal Ondernemen, de Economic Impact Award en de Award Excellente Onderneming. Voor deze laatste onderscheiding werden vier bedrijven genomineerd (één uit elke regio van Voka-Mechelen: Klein-Brabant-Vaartland, Neteland, Mechelen en Zuiderkempen). De vier kanshebbers op de Award Excellente Onderneming zijn Peleman Industries uit Puurs, Phlippo Showlights uit Lier, transportfirma Van Dievel uit Mechelen en Industriebouw Verelst uit Putte.

“Alle genomineerden zijn bedrijven in volle groei die het goed doen op het vlak van innovatie, HRM en leadership en die financieel sterk staan. Ik wil hen alvast feliciteren met hun nominatie en hun ondernemerschap van de voorbije jaren”, aldus Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. “Als ondernemers bouwen zij sterk mee aan de welvaart en het welzijn in onze regio. Ze zijn een voorbeeld voor anderen.”

Peleman Industries is één van de Hidden Champions uit de regio. Een Hidden Champion is een middelgroot niet zo bekend bedrijf dat er in slaagde wereldmarktleider te worden in zijn branche. Peleman Industries werd één van de wereldleiders op de inbindmarkt.

Phlippo Showlights kende de afgelopen drie jaar een stevige groei en is van plan op dit elan door te gaan. Deze specialist in verlichtingsinfrastructuur werkt onder meer samen met Tomorrowland.

Transportfirma Van Dievel is internationaal actief en in België is het één van de grootste in de transportsector. De firma kende de afgelopen jaren een mooie groei en heeft zich al meermaals onderscheiden in haar sector.

Industriebouw Verelst is een gevestigde waarde in de bouwsector en kon de voorbije jaren blijven groeien ondanks de tegenvallende resultaten in zijn sector.

Wie uiteindelijk de Award Excellente Onderneming krijgt, wordt bepaald door een vakjury en door de leden van Voka Mechelen. Zij kunnen online hun stem uitbrengen.

Vorig jaar was de laureaat van de Award Excellente Onderneming familiebedrijf Belven, gevestigd in Industriepark Noord in Mechelen. Belven produceert en verkoopt kwaliteitsafsluiters en toebehoren voor airco, verwarming, industriële pijpleidingen en waterbehandeling.