Vier ondernemers uit de regio kregen woensdagavond van Unizo het label Handmade in Belgium. De laureaten zijn Koen Oyen van Oyen Deco uit Duffel en drie Mechelse ondernemers: Pieter Vaes van The Cacao Project, Lionel De Ruyter van Patisserie De Ruyter en Inneke Goyvaerts van Simple Comme Bonjour.

De HiB-labels werden uitgereikt door Sofi Van Ussel, directeur van Unizo provincie Antwerpen. Van de 20 bekroonde ondernemers waren er vier uit de regio Mechelen-Lier. “Vandaag weet je als consument niet altijd meer wat je koopt”, aldus Sofi Van Ussel. “Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten. Met het HIB-label erkennen we de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten die vandaag de dag het verschil maken voor de moderne consument. Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt voor het label in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.”

Koen Oyen van OyenDeco uit Duffel is vanaf nu houder van een HiB-label. Meester fijnschilder Koen Oyen is gespecialiseerd in decoratief schilderen en restaureren van marmer- en houtimitaties, vergulden en het maken en restaureren van Venetiaans stucwerk.

Chocolatier Pieter Vaes opende vorig jaar zijn eigen zaak The Cacao Project op de Bruul in Mechelen. Hij gaat op een creatieve manier om met zijn producten en maakt zowel klassieke pralines als chocolade met een hoek af.

Lionel De Ruyter is de derde generatie in Patisserie De Ruyter, gevestigd aan de Liersesteenweg in Mechelen. Hij gebruikt recepten die van vader op zoon werden overgedragen. De patisserie is befaamd om haar broden, taarten, koffiekoeken en pralines.

Goudsmid Inneke Goyvaerts is de derde Mechelse laureate. Inneke en haar team ontwerpen al vijftien jaar juwelen in eigen atelier met een passie voor het ambacht. Simple Comme Bonjour gebruikt enkel gerecycleerde en fairtrademetalen en blijft ver weg van zuren.