Mechels team pakt Huis van Lorreinen aan

Huis van Lorreinen buitenkantHet Huis van Lorreinen in het hart van Mechelen is een echt Mechels project. Het stadsbestuur kocht in 2012 zes verkrotte panden op, het Mechelse architectenbureau dmvA Architecten tekende de plannen voor de nieuwbouw, het Mechelse bouwbedrijf Van Poppel werkt momenteel aan de ruwbouw van de casco units en Mechelse makelaar Immo Vos heeft alle units al verkocht.

Het woonproject bevindt zich op de hoek van de Scheerstraat met de Frederik de Merodestraat, vlakbij de historische Grote Markt van Mechelen. De zes verkrotte panden die er vroeger stonden, ontsierden al jaar en dag het beschermde stadsgezicht van de Grote Markt. Nadat de stad de panden kocht, worden ze omgevormd tot een woon- en commercieel complex met zes flexibele units. De werken van de aannemer zullen in oktober voltooid zijn,  maar inmiddels werden alle panden al verkocht.

De bestaande gevels van het hoekpand en de gevels in de Frederik De Merodestraat zullen gereconstrueerd worden, zodat het historische karakter van het pand zo veel mogelijk bewaard blijft.

“We richten onze blik naar de toekomst, zonder ons verleden uit het oog te verliezen. Daarom vertrekken wij bij projecten van stadsvernieuwing van de historische footprint van deze stad. Ik verwijs naar projecten als Lamot of het Hof van Cortenbach. Die zijn verknoopt met het weefsel en de historiek van onze stad. Ook historische ge­bouwen zoals bijvoorbeeld het Predikherenklooster krijgen een nieuwe invulling. Zo wordt authenticiteit gecombineerd met hedendaags comfort en geven we de stad een nieuwe adem. Dat is het onderscheidend vermogen van Mechelen”, zegt schepen van Stadsvernieuwing Greet Geypen.

Het Huis van Lorreinen zal niet alleen bewoners verwelkomen. In het hoekpand komt er immers een immokantoor. De prijzen per wooneenheid schommelden tussen de 165.000 en 205.000 euro, inclusief grondaandeel en exclusief btw. De commerciële ruimte van 36,5 vierkante meter werd verkocht voor 70.000 euro.