Vier kanshebbers voor Award Excellente Onderneming

awardVan Dessel Insurance Brokers uit Berlaar, tuinbouwbedrijf Den Overkant uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Brandstoffen Maes en Zonen uit Bornem en Crosby Europe uit Heist-op-den-Berg zijn de vier kanshebbers op de Award Excellente Onderneming die jaarlijks wordt uitgereikt door Voka-Kamer van Koophandel Mechelen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de gala-avond Award@Voka op 17 september in Utopolis, samen met de winnaars van de Young Entrepreneur Award en de Economic Impact Award.

“Ook dit jaar heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen vier bedrijven kunnen nomineren die groei en een knap financieel resultaat weten te koppelen aan opvallende verwezenlijkingen op het vlak van innovatie, HRM en leadership”, stelt algemeen directeur Frédéric Achten.

De vier genomineerden komen telkens uit een andere LON-regio (Neteland, Klein-Brabant/Vaartland, Mechelen en Zuiderkempen).

Dit zijn de kanshebbers:

Van Dessel Insurance Brokers: Met zijn hoofdkantoor in Berlaar en vestigingen in Mechelen, Turnhout, Deurne, Herentals en Boom is Van Dessel Insurance Brokers één van de sterkste verzekeringsmakelaars van België, met een stevige verankering in de Mechelse regio. Sinds de oprichting in 1946 heeft het bedrijf toch zijn familiale link behouden. De voortdurende groei is begin juni bekroond met de ingebruikname van een nieuwe hoofdzetel voor de 150 medewerkers die worden aangestuurd door CEO Patrick Verlinden.

Brandstoffen Maes en Zonen: Het bedrijf dat vijf decennia geleden werd opgericht door Jozef Maes verkocht aanvankelijk smeermiddelen aan garages en de industrie. De stap naar de opening van eigen pompen leidde sinds de jaren tachtig tot een sterke groei. Brandstoffen Maes en Zonen heeft nu een netwerk van meer dan tachtig tankstations onder eigen naam verspreid over heel Vlaanderen. Daarmee behoort het bedrijf tot de top van de zelfstandige petroleumverdelers in België.

Den Overkant: Sint-Katelijne-Waver en omgeving wordt van oudsher beschouwd als de groentetuin van Europa, wat het vandaag tot een toonaangevend centrum in de agro-industrie maakt. Eén van de uitschieters op dit gebied is het tuinbouwbedrijf Den Overkant in deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Zaakvoerders Wim en Katrien Vertommen geven een moderne invulling aan het telen van groenten en fruit.

Crosby Europe: Als divisie van de van oorsprong Amerikaanse Crosby Group, is Crosby Europe een gereputeerde speler op de markt van de ontwikkeling en productie van toebehoren voor kettingen, kabels en hijsbanden voor uiteenlopende hijstoepassingen. Die reputatie dankt het bedrijf aan zijn permanente focus op kwaliteit, veiligheid en productontwikkeling. Crosby Europe heeft Belgische vestigingen in Heist-op-den-Berg en Putte en fungeert ook als het distributiecentrum van het volledige gamma van de Crosby Group voor Europa.

Wie uiteindelijk de Award Excellente Onderneming 2015 in ontvangst mag nemen, wordt mee bepaald door de leden van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en Jong Voka Mechelen. Hun stemmen worden online verzameld en wegen voor de helft door. Ze worden aangevuld met het oordeel van een vakjury.