awardTijdens Award@Voka op donderdag 17 september wordt opnieuw een Prijs Jonge Ondernemer uitgereikt. Vorig jaar was dat niet het geval. Het bestuur van Jong Voka Mechelen heeft op basis van een aantal objectieve criteria nu vier bedrijven geselecteerd voor de onderscheiding. De winnaar is bekend op 17 september, wanneer ook de Award Excellente Onderneming 2015 en de Economic Impact Award worden uitgereikt.

“De Young Entrepreneur Award is, samen met de andere twee die we tijdens Award@Voka uitreiken, bedoeld om het ondernemerschap in een positief daglicht te plaatsen”, zegt algemeen directeur Frédéric Achten. “We merken ook dat ondernemers nood hebben aan inspirerende voorbeelden. Op deze manier verspreiden we de verhalen van enkele uitblinkers uit ons arrondissement Mechelen.”

De geselecteerden voor de Award Jonge Ondernemer zijn Cardwise, Palletkraft en Skillflex uit Mechelen en PinkOliv uit Heist-op-den-Berg.
Cardwise werd opgericht in 2011. Het jonge bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van innovatieve toepassingen om kosten en uitgaven te controleren. De Belgische start-up trok in 2014 ook naar Brazilië. Vandaag bestaat het bedrijf uit twaalf getalenteerde mensen en heeft het ook een zetel in New-York.

Stefan Van Ouytsel en Annelies Geukens zijn sinds de lancering in 2003 de drijvende krachten achter PinkOliv. Dit new style full service branding en product design agentschap focust vandaag op een waaier van producten en diensten, verbonden met design strategy, branding, productontwikkeling en sportmarketing. In 2012 leidde hun specialisatie in sportbranding en –producten tot de spin-off Sportune.

PalletKraft, het bedrijf van Wiet Van de Velde, staat in voor de productie en verkoop van de gepatenteerde kartonnen PalletKraft pallets in België. De productie en O&O-eenheid van 4.000 m² bevindt zich in Mechelen-Noord en is zo uitstekend gelokaliseerd voor het bevoorraden van de Belgische, Nederlandse en Franse markt.

Zaakvoerder Wim Van den Berghe startte in 2012 de activiteiten van Skillflex op in Mechelen. Het jonge uitzendkantoor kan echter dankzij de medewerkers een ruime ervaring in de rekruteringssector voorleggen.

Wie de award wint, wordt ook mee bepaald door de leden van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en Jong Voka Mechelen. Zij ontvangen één van de komende dagen een mail om hun stem uit te brengen. De stemmen van de leden wegen voor de helft door. Ze worden aangevuld met het oordeel van een vakjury.

Award@Voka, waar de onderscheidingen worden uitgereikt, heeft plaats op donderdagavond 17 september in het Mechelse bioscoopcomplex Utopolis. Leden kunnen de avond bijwonen door in te schrijven via www.voka.be/mechelen.