BOOM/PUURS – Wie tussen 9 en 12 januari langs de Rupeltunnel op de A12 in Boom rijdt, zal enige verkeershinder ondervinden. Vier nachten lang, van 20 uur ’s avonds tot 6 uur in de ochtend, worden er periodieke onderhoudswerken uitgevoerd. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Dat zijn dan kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. “Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open”, klinkt het.

In onze regio wordt er gewerkt aan de Rupeltunnel op de A12 in Boom. Tijdens de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 januari en de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 wordt er gewerkt in de tunnelkoker richting Antwerpen. Van donderdag 11 op vrijdag 12 januari vinden er werkzaamheden plaats in de koker richting Brussel. Gedurende de werken wordt de betrokken tunnelkoker volledig afgesloten en zal het verkeer via het centrum van Boom worden omgeleid.

Werken kruispunt Duvel uitgesteld

De plannen om het kruispunt op de A12 ter hoogte van Brouwerij Duvel in Puurs opnieuw aan te leggen, zijn uitgesteld in afwachting van onderzoeksresultaten. Dat bleek uit het antwoord van Vlaams minister Weyts op een schriftelijke vraag van Vlaams Volksvertegenwoordiger en Mechels schepen Marc Hendrickx.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen voert momenteel een studie uit voor de ontsluiting van Kersdonk en AWV voert een studie uit aangaande de verkeersknoop A12 x N16 x N17. AWV zal in de loop van 2018 een nieuwe voorontwerpstudie uitschrijven, zodra er meer duidelijkheid is met betrekking tot deze twee studies.