Aannemingsbedrijf Viabuild, met hoofdzetel in Mechelen, heeft plannen om tegen augustus 2018 een nieuwe vestiging aan de A12 in Puurs te openen. Het bedrijf wil daarmee verschillende activiteiten op één locatie vlakbij de Rupeltunnel centraliseren. Het openbaar onderzoek voor de bouw- en milieuvergunningsaanvraag loopt nog tot en met 3 maart.

Viabuild wil drie huidige vestigingen samenvoegen op het terrein vlak aan de windturbines in Puurs. “We zitten momenteel met onze signalisatie en dispatching, onze garage en onze kantoren in Zemst, Boortmeerbeek en een andere locatie in Willebroek”, zegt technisch directeur Marc Lauwers. “Dit is niet efficiënt en kost ons veel geld. Met de gloednieuwe vestiging willen we daar iets aan doen.” De huidige 170 werknemers verhuizen mee naar de nieuwe vestiging. Het bedrijf zal er onder andere zijn wagenpark en machines onderhouden, maar ook bouwafval van afbraakwerken opslaan.

De rechtstreekse op- en afrit naar de A12 was één van de absolute voorwaarden voor Viabuild om het terrein aan te kopen. Wagens en vrachtwagens van het Mechelse bedrijf zullen meteen van de site de A12 of N16 kunnen oprijden, waardoor dorpskernen worden vermeden. Viabuild is gespecialiseerd in complexe en grote infrastructuurwerkzaamheden, zowel voor de publieke als private sector. Na talloze overnames door het vroegere Wegenbouw Verhaeren wordt de naam Viabuild pas sinds 2013 gebruikt.