Viabuild! werkt in Mechels stadscentrum

Goswin de Stassartstraat. Foto Stad Mechelen.

Goswin de Stassartstraat. Foto Stad Mechelen.

De Mechelse aannemer VIABUILD! is door de stad Mechelen aangesteld om het project Stassartstraat uit te voeren. De aannemer start op maandag 26 oktober met de uitbraak van het kruispunt Biest, Frederik de Merodestraat en Sint-Janstraat. De werken zullen ongeveer drie weken duren, en daarna moet het kruispunt nog drie weken uitharden tot begin december. Ook het Sint-Janskerkhof, de Sint-Janstraat, Goswin de Stassartstraat en Schoutetstraat worden vernieuwd.

“De kostprijs bedraagt 3.147.866,75 euro (BTW inbegrepen) maar het is nodig om dit deel van onze al mooie binnenstad op te waarderen”,benadrukt schepen De Nijn.

Door de werken zijn de handelaars en de woningen van de Frederik de Merodestraat tussen het Sint-Janskerkhof en het kruispunt met de Sint-Janstraat tijdens de week van 26 oktober moeilijk tot niet bereikbaar. De parkeerplaatsen op het kerkhof verdwijnen vanaf 26 oktober.

Tijdens de werken aan het kruispunt mag in de Sint-Janstraat in beide richtingen worden gereden tot tegen de werf. Auto’s kunnen de Sint-Janstraat dan inrijden via de Goswin de Stassartstraat. Ook de Frederik de Merodestraat wordt dubbelrichting tot tegen de werf. Het deel Merodestraat tussen de Grote Markt en het kruispunt met de Sint-Janstraat is enkel bereikbaar via de Sint-Katelijnestraat en Grote Markt. De paaltjes in de Varkensstraat ter hoogte van de Veemarkt worden tijdelijk weggehaald.

“Als alles goed verloopt in de eerste fases”, zegt schepen De Nijn, “dan starten we vanaf januari 2016 met de werken in de Goswin de Stassartstraat zelf en in de Schoutetstraat, vanaf het Groen Waterke tot en met het kruispunt met de Sint-Janstraat. In een verdere fase werken we in de Goswin de Stassartstraat verder tot voorbij de Nokerstraat.”

Al de data zijn onder voorbehoud en kunnen veranderen door slecht weer en onvoorziene omstandigheden.