Viabuild!, met hoofdzetel in Mechelen en vestigingen in onder meer Boortmeerbeek, Zemst en Willebroek, en de Limburgse aannemer Hoogmartens gaan in opdracht van het gemeentebestuur uitgebreide wegwerkzaamheden uitvoeren in Sint-Katelijne-Waver. Er is een budget van ruim 136.000 euro mee gemoeid.

Het gaat om onderhoudswerken van de asfaltwegen in acht straten: Abeel, Auwelanden, Fruitenborglei, Gasthuisvelden, Kouter, Leeuwerikstraat, Midzelen en een zijweg van de Slameuterstraat.

Deze week gaat Viabuild! van start met voorbereidende werken als frezen, vlakschaven en uitvlakken om verzakkingen en scheuren weg te werken. Vanaf de week van 6 juni krijgt het volledig straatoppervlak een nieuwe bestrijking met slemafdichting. Deze werken worden uitgevoerd door onderaannemer Hoogmartens.

“Deze werken maken deel uit van het structureel onderhoud dat we ieder jaar inplannen, om ons wegennet in zo goed mogelijke staat te houden”, vertelt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw. “We pakken gekende gebreken aan, maar werken ook proactief. In principe plannen we in de tweede helft van het jaar nog structureel onderhoud in een bijkomende lijst van straten.”