WILLEBROEK – Het Mechelse bouwbedrijf Viabuild! is gestart met de voorbereidingen om het voetbalstadion De Schalk in Willebroek af te breken. Op deze plaats komt een speelweide voor de kinderen van de speelpleinwerking.

In 2019 bouwt de gemeente Willebroek op het terrein een nieuwe sporthal en wordt de huidige sporthal gerenoveerd. De site wordt ook de nieuwe locatie voor buitenschoolse kinderopvang en een kribbe. Daarnaast komen er een jeugdhuis en een polyvalente ruimte die kan dienstdoen als feest- en fuifzaal.

Eerst worden de tribunes en de kleedkamers van De Schalk ontmanteld. Daarna volgen de eigenlijke sloopwerken. Alle afvalmaterialen worden naar de verwerkingscentrale van Viabuild in Willebroek gevoerd. De grond wordt afgegraven en het terrein wordt op gelijk niveau gebracht en opgevuld met teelaarde. Tot slot wordt het nieuwe grasveld ingezaaid. Enkele bomen blijven staan.

De werkzaamheden nemen twee maanden in beslag, zodat ze klaar zijn tegen de zomervakantie.

Weinig hinder

“Viabuild heeft de ervaring, kennis en middelen in huis om de afbraak snel, correct en grondig uit te voeren”, aldus een mededeling van het bedrijf. “Wij zijn gespecialiseerd in complexe infrastructuurwerken. De buurt zal weinig hinder van de werken ondervinden. Het terrein ligt aan de rand van de wijk en de vrachtwagens kunnen rechtstreeks naar de A12 rijden. Bovendien vinden de werken alleen overdag plaats tussen 7 en 16 uur.”

Viabuild hoort bij de Belgische top drie in wegen-, afbraak- en rioleringswerken voor de publieke en private sector. Dochteronderneming Stallaert legt zich binnen de Viabuild Group toe op grond- en afbraakwerken.