verbessemBij Vervoer Verbessem in Waarloos, dat onlangs nog derde eindigde bij de verkiezing van Transporteur van het Jaar, zijn zopas twee nieuwe Volvo FH trekkers aangekomen. De 4 x 2 trekkers van 460 pk werden geleverd door Volvo Truck Center. Volgende week worden nog twee nieuwe Mercedes-trekkers geleverd.

“De vier nieuwe trekkers hebben alle mogelijke veiligheidssnufjes”, zegt afgevaardigd bestuurder Bert Verbessem. “Ze hebben onder meer ook de distance controle waardoor het voertuig vanzelf een noodremming zal uitvoeren om zo kans op kop-staart aanrijdingen te vermijden. Deze toch wel dure optie zetten wij al negen jaar op al onze voertuigen. Wij hebben ook veel gelobbyd om dit systeem op alle voertuigen verplicht te maken. Vanaf 1 november van dit jaar wordt het verplicht in alle voertuigen van + 7,5t.”

Het familiebedrijf Vervoer Verbessem is gespecialiseerd in het vervoer van palletten en vooral in drankenlogistiek. Het zorgt ook voor opslag en handling.

Het beschikt over 38 trucks en 81 opleggers en heeft 57 chauffeurs in dienst: 25 in dagdienst, 12 in nachtdienst en 20 internationale chauffeurs.