Gedelegeerd bestuurder Tom van Herwaarden en burgemeester Luc Vleugels knippen het lint door. Foto Joren De Weerdt

Gedelegeerd bestuurder Tom van Herwaarden en burgemeester Luc Vleugels knippen het lint door.
Foto Joren De Weerdt

Verona NV, producent van ramen en deuren uit Booischot, heeft vrijdag zijn nieuwe aluminium productielijnen officieel geopend in aanwezigheid van de burgemeester van Heist-op-den-Berg Luc Vleugels. Met de nieuwe productielijnen verdubbelt Verona zijn productiecapaciteit voor aluminium in de vestiging in Booischot.

De nieuwe hoogtechnologische productielijnen zijn bijzonder innovatief, onder meer door de ontwikkeling van een volledig digitale aansturing van de productie door Verona en zijn partner Reynaers Aluminium. Dit komt zowel de werkomstandigheden als de snelheid en efficiëntie van de productie ten goede.

Foto Joren De Weerdt.

Foto Joren De Weerdt.

Gerry Wouters, operations manager Verona NV: “Bij de planning en uitvoering van dit project waren er vier grote doelstellingen: de productiecapaciteit verdubbelen, zowel kleine complexe projecten als grote gestandaardiseerde series kostenefficiënt kunnen produceren, de ergonomie voor onze medewerkers sterk verbeteren en de beste balans vinden tussen de inzet van machines en de inzet van onze zeer ervaren medewerkers.”

De nieuwe installatie bestaat uit vier voormontage-lijnen, één gemengde lijn en vier eindmontage-lijnen. De menselijke handling tussen de verschillende werkposten is tot een minimum herleid. Rolbanen en een 43 meter lang verdeelstation zorgen voor de logistiek tussen de werkposten. Hierdoor kan elke werknemer veel prettiger werken en 100% focussen op zijn taak.

Verder is de nieuwe Aluminiumproductie compleet papierloos. Hiervoor ontwikkelde Reynaers Aluminium, in nauwe samenwerking met Verona, Reynaflow. Elke werkpost beschikt over een computer waarop de operator een overzicht krijgt van de uit te voeren taken en waar hij op elk moment alle nodige informatie (instructies, tekeningen) kan consulteren.

Bert Geerinckx, algemeen directeur Reynaers NV: “Reynaers is al jaren een partner van Verona. De nieuwe aluminiumproductie van Verona is echt state-of-the-art in België.”

Het bedrijf versterkt met deze investering zijn verankering in België en creëert de komende drie jaar werk voor 30 tot 50 nieuwe medewerkers.