Vernieuwd Mercedes-Benz Mechelen geopend

MercedesMercedes-Benz Mechelen heeft op 22 oktober zijn nieuwe gebouw feestelijk geopend. Het renovatieproject kreeg in 2013 groen licht en 2 jaar later zijn de werken volledig afgerond. Er werd 3 miljoen euro geïnvesteerd om het team van Mercedes-Benz Mechelen onder leiding van afgevaardigd bestuurder Raf Gielis alle troeven in handen te geven om nog betere service te leveren.

Met veel trots stelde het team de nieuwe showroom en dito werkplaatsen voor. “De merken Mercedes-Benz en smart dragen het label premium en dus moeten wij als concessiehouder dat niveau ook waarmaken”, aldus Raf Gielis. “Een nieuwe infrastructuur drong zich op. De vorige was niet alleen gedateerd, er was ook een gebrek aan ruimte en bovendien wilden we een verschillende benadering voor onze personenwagens, vans en trucks. Nu hebben we niet alleen de geschikte oppervlakte om onze modellen te tonen, maar kunnen we elke klant op een zeer specifieke en individuele manier benaderen. Hetzelfde gaat trouwens op voor onze werkplaatsen. We kunnen maatwerk leveren voor elke klant.”

De plannen voor de verbouwing werden getekend door architect Nicolas Vanderhaegen en de werken werden uitgevoerd door aannemer Mathieu Gijbels. Van start tot finish werd in Mechelen een grote flexibiliteit van klanten en personeel gevraagd.

“Dat kon niet anders omdat we op ons bestaande adres opteerden voor een grondige renovatie. Onze ligging aan afrit 10 van de E19 is wat toegankelijkheid en bereikbaarheid betreft van goudwaarde en dus moesten we onze activiteiten tijdelijk anders aanpakken en in minder gunstige arbeidsomstandigheden werken. Maar zowel ons team als onze klanten wisten dat hun geduld zou worden beloond.”

Het nieuwe gebouw dat wordt betreden via één grote hoofdingang heeft een oppervlakte van 2.500 m². Op het vlak van sales en AS zijn een touchtable en LED-schermen ter beschikking. Bij de verbouwing werd ook aandacht besteed aan het milieu. Verlichting gebeurt met LED’s, het dak werd grondig geïsoleerd en er zijn laadpalen ter beschikking. De vestiging is 6 dagen per week open en biedt 24u service.

Mercedes-Benz Mechelen realiseerde in 2014 een omzet van 47.501.034 euro en stelt 70 mensen te werk.