KLEDe Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken (KLEMO) krijgt een doorstart. Melikan Kucam (ook Mechels gemeenteraadslid voor de N-VA) werd deze week door een Bijzondere Algemene Vergadering verkozen tot nieuwe voorzitter en de vernieuwde Raad van Bestuur van de sociale huisvestingsmaatschappij straalt enthousiasme uit. KLEMO heeft een naamsverandering ondergaan en maakt werk van de verkoop van het Libertus-project.

De nieuwe voorzitter Melikan Kucam wordt bijgestaan door ondervoorzitters Veerle Boeckxstaens uit Nijlen en Stephanus Volckaerts uit Heist-op-den-Berg.

De Bijzondere Algemene Vergadering heeft tevens beslist om een kleine naamsverandering door te voeren. Wat tot nu toe bekend stond als de Gewestelijke Maatschappij voor de Kleine Landeigendommen van Mechelen en Omstreken wordt voortaan Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken.

Het nieuwe bestuur maakt meteen werk van een al zeer lang aanslepende situatie betreffende het Libertus-project aan de kerk van Nekkerspoel (Sint-Libertus). De vijftien koopwoningen die KLEMO daar neerzette, bedoeld voor grote gezinnen met een beperkt budget, werden een jaar geleden reeds opgeleverd maar staan sindsdien leeg. KLEMO wil de vijftien woningen nu snel toewijzen en verkopen.

Er zou in de zeer nabije toekomst ook werk worden gemaakt van het project Ganzendries. De plannen voor dit project bestaan al jaren, maar van de bouw is tot nu toe niets gekomen.