De bekisting van de nieuwe vliet op de werf van Viabuild!

De bekisting van de nieuwe vliet op de werf van Viabuild!

Om de handelszaken in de Mechelse Bruul te bereiken, zullen leveranciers in de week van 22 tot 26 september een omweg moeten maken. Tijdens die week voeren de nutsmaatschappijen werken uit op en voor de Fonteinbrug, en daarom moet de Bruul afgesloten worden ter hoogte van de Vijfhoek. Aangezien ook de Mechelse firma Viabuild! werken uitvoert in de Korte Bruul, is de Bruul tijdelijk aan beide kanten afgesloten door werken.

Handelaars, leveranciers en bewoners van straten in de buurt moeten in die periode een wegomlegging volgen. Die gaat via de Hoogstraat, Guldenstraat, IJzerenleen en Lange Schipstraat om in te rijden en via de Geitestraat om weg te rijden.
Deze omleiding geldt ook voor alle inwoners van de Lange Schipstraat en de zijstraten en voor wie naar het OCMW rijdt.
De transporten van Viabuild! gebeuren via de Grote Markt voor de Korte Bruul en via de Leermarkt voor de werken op de Botermarkt.
Tijdens de week van 22 tot 26 september mogen de handelaars van de Geitestraat niets op straat plaatsen. Dat geldt eveneens voor de handelaars van de Borzestraat die als reserve-omleiding kan worden gebruikt. Zo wordt de overlast verdeeld.
De levertijden voor leveranciers blijven behouden: van 10 tot 11 uur en van 16.30 tot 18 uur. De camera in de Lange Schipstraat zal enkel werken van 11 tot 16.30 uur.