Antwerpsestraat LierWeggebruikers kunnen de komende weken en maanden heel wat hinder ondervinden door wegwerkzaamheden in en om Lier.

Waterwegen en Zeekanaal NV gaat het wegdek van de brug van de Mechelsepoort vervangen. Die werken starten op 5 augustus en zullen de hele maand duren. De brug wordt tijdens die periode afgesloten, ook voor voetgangers en fietsers.

Ook in het eerste stuk van de Antwerpsestraat, dichtbij de Grote Markt, worden in augustus wegwerkzaamheden uitgevoerd. Tijdens deze periode wordt het doorgaand verkeer omgeleid via de Lisperstraat. Om de hinder voor de handelaars te beperken, wordt laden en lossen toegestaan tussen 7 en 11 uur.

Ernstige verkeershinder wordt verwacht door de werkzaamheden op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en Hoog Lachenen. De werken zullen zich uitstrekken tussen Hoog Lachenen en Maaikeneveld. Ze gaan van start op 11 augustus en zullen tot het einde van het jaar duren. Ter hoogte van de werf kan het verkeer slechts in één richting door: van Duffel naar Lier. Weggebruikers die van Lier naar Duffel willen, worden op de Lierse Ring via de Waversesteenweg gestuurd.

Handelszaken, woningen en bedrijven op de Mechelsesteenweg zullen tijdens de werken bereikbaar blijven.

Er zijn ook nog werken gepland op het kruispunt van de Aarschotsesteenweg en de Schollebeekstraat, waar onder meer Cartonnages Donckers en de magazijnen van Gero Wonen gevestigd zijn. De timing van deze laatste werken is nog niet bekend.