wegenwerkenHet Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op 16 maart met het plaatsen van ecorasters op de R6 in Sint-Katelijne-Waver. Dat zal ruim een maand lang voor verkeershinder zorgen.

Onder de nieuw aangelegde weg zijn ecotunnels voorzien zodat het klein wild de R6 niet bovengronds moet kruisen. Om ervoor te zorgen dat ze de tunnels ook effectief gebruiken, moeten de dieren ernaartoe geleid worden. Dit gebeurt door middel van de ecorasters. De werken zullen ongeveer een maand duren en zullen zijn afgerond aan het einde van de paasvakantie. De verkeersdoorstroming op de R6 zal wel nog een week langer gehinderd zijn vanwege aansluitende wegenwerken op de Putsesteenweg/Mechelbaan (N15).

De werken worden uitgevoerd in twee fases. Van 16 tot en met 25 maart wordt gewerkt op het stuk tussen de Mechelsesteenweg en de Berlaarbaan. Er worden hier niet alleen rasters maar ook wildspiegels geplaatst. Dat zijn reflectoren die het licht van koplampen weerkaatsen naar de berm om te voorkomen dat overstekend wild wordt aangereden. Ter hoogte van de mobiele werken wordt tijdelijk één rijstrook afgesloten.

Tijdens de tweede fase, van 25 maart tot 17 april, wordt gewerkt tussen de Berlaarbaan en de Putsesteenweg. Van 7 tot en met 9 april wordt de rijbaan in de richting van de E19 afgesloten. Van 10 tot en met 17 april wordt de rijbaan in de richting van Putte afgesloten. In beide gevallen moet het verkeer een omleiding volgen via de Waversesteenweg, Bergstraat, Mechelbaan en Berlaarbaan.

Eind april starten structurele onderhoudswerkzaamheden op de N15 in Bonheiden. Verkeer van en naar Putte zal een week lang vanaf de R6 ter hoogte van de Berlaarbaan omgeleid worden.