Verkeerschaos op A12 na bommelding

CarreEen valse bommelding die vanmorgen vroeg binnenkwam bij de politie van Londerzeel heeft voor verkeerschaos gezorgd op de A12 in Willebroek. Een anonieme beller meldde vóór 6 uur dat er een bom zou ontploffen in de Willebroekse discotheek Carré, waar op dat moment nog zo’n 500 mensen aanwezig waren. De aanwezigen in Carré werden snel en zonder problemen geëvacueerd en er werd een veiligheidsperimeter van 200 meter rond het gebouw ingesteld. Aangezien de A12 binnen deze perimeter lag, werd de snelweg in beide richtingen afgesloten. Dat zorgde voor chaos tijdens de maandagse ochtendspits.

Het verkeer werd omgeleid naar de E19, maar ook daar ontstonden files, net als op alle lokale wegen naar de A12 die werden afgesloten en op de N16 in Puurs.

Rond 7.30 uur, nadat tijdens een grondige zoektocht in Carré met explosievenhonden geen verdachte pakketten werden opgemerkt, is de A12 opnieuw geopend, maar het duurde nog geruime tijd eer de files waren opgelost.

De bevoegde diensten proberen de identiteit van de anonieme beller te achterhalen. “De anonieme beller riskeert niet alleen een straf, maar zal ook moeten opdraaien voor de kosten van de hulpdiensten die deze ochtend aan het werk moesten”, zegt burgemeester Eddy Bevers van Willebroek.