VeritasAstroWMSVeritas heeft 123 winkels in België en Luxemburg die elk twee keer per week worden beleverd. In het nieuwe distributiecentrum in Tisselt werd het Astro WMS geïmplementeerd om de dagelijkse operaties doeltreffend aan te sturen. Met het nieuwe WMS kan Veritas niet alleen de knelpunten analyseren, maar ook de prestaties van de medewerkers meten.

Het nieuwe distributiecentrum moet in combinatie met een nieuw WMS de verwachte groei mogelijk maken. Vroeger maakte Veritas gebruik van een ERP-systeem met beperkte ondersteuning op het gebied van warehouse management. Met de groei van de operaties werd een professioneel WMS noodzakelijk, en uiteindelijk werd gekozen voor Astro WMS.

Veritas is tevreden over het systeem, en vooral over de rapportages die specifiek voor de operatie in Tisselt zijn geprogrammeerd. “Deze rapportages geven inzicht in de voortgang van het werk in de verschillende gebieden. Als dat nodig is, kunnen we daardoor medewerkers van het ene naar het andere gebied verplaatsen en de dagelijkse operatie daardoor beter aansturen”, vertelt Sann Koninckx, supply chain manager van Veritas.

In het nieuwe distributiecentrum wordt gestreefd naar een stijging van de productiviteit. “Die productiviteitsstijging komt voornamelijk door onze vernieuwde orderpickprocessen. Doordat ook alle andere activiteiten middels barcodescanning worden aangestuurd, daalt tevens het aantal fouten.”

Bijkomend voordeel is dat Veritas met Astro WMS de beschikking heeft over veel meer procesgegevens. “Dat stelt ons niet alleen in staat om te analyseren wat de knelpunten in de operatie zijn, maar ook om de individuele prestaties van de medewerkers te meten. Wij zien dankzij Astro WMS dat de prestaties per persoon flink kunnen verschillen en kunnen nu daarop sturen.”