Verelst maakt woningen gratis BEN

IkBENmeeVerelst Woningbouw uit Rumst laat zijn milieuvriendelijk hart zien: om het bouwen van BEN-woningen aan te moedigen, maakt het bouwbedrijf de woning van de eerste 25 klanten gratis BEN.

Dat betekent dat Verelst de upgrade van E-60 naar E-30 voor zijn rekening neemt.

Vanaf het jaar 2021 moeten alle nieuwbouwwoningen verplicht BEN of Bijna Energie Neutraal zijn, en dus een E-peil van 30 hebben. Maar het loont natuurlijk om nu al te investeren in een BEN-woning, al ligt de norm nu nog op E-60. Om die investering aan te moedigen, heeft Verelst besloten tot deze opmerkelijke actie.

“Verelst vindt het belangrijk om energetisch verantwoorde woningen te bouwen, die door het aanwenden van de juiste technieken en hedendaagse materialen lange tijd hun waarde blijven behouden. Daarom kiest Verelst er ook voor om vandaag reeds meer dan het gevraagde te leveren”, aldus het bedrijf.

Wie beslist een BEN-woning te laten bouwen, krijgt heel wat voordelen. Het bouwbedrijf betaalt de upgrade van E-60 naar E-30 en de bouwheer krijgt een korting van 100 % op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar, wat een extra voordeel van gemiddeld 1.000 euro per jaar betekent, heeft tot 50% minder energieverbruik in de BEN-woning, krijgt een E-peilpremie van minstens 1.800 euro bij netbeheerder Eandis en een voordelig BEN-krediet bij sommige banken. De woning zelf heeft ook een meerwaarde.

BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nodig is, wordt zo veel mogelijk uit groene energiebronnen gehaald.

Bouwprofessionelen zoals Verelst Woningbouw die nu al BEN-projecten neerzetten of actief promoten, herken je aan het logo ik BEN mee!